Yüksekokulumuzda Danışma Kurulu Toplantısı Yapılmıştır

Yüksekokulumuzda Danışma Kurulu Toplantısı Yapılmıştır

  •  18 Kasım 2024 Pazartesi
  •  34 Görüntüleme
  •  Yazdır

Yüksekokul Danışma Kurulu; Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Danışma Kurulları Yönergesinin 5. maddesi gereğince oluşturulmuş ve 22.10.2024 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında onaylanmıştır. Kurulun ilk olağan toplantısı 18.11.2024 tarihinde Zile Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilmiştir. Danışma Kurulu toplantısı Müdürümüz Doç.Dr. Yavuz ACUNGİL başkanlığında, Danışma Kurulu Üyelerinden oluşan 19 katılımcı ile yapılmıştır.

Toplantı yüksekokulumuzun tanıtımı, görüşlerin alınması ve sonuçlandırılması bölümlerinden oluşmuştur

Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Yavuz ACUNGİL tarafından Danışma Kurulu üyeleri hakkında bilgilendirme yapıldı. En önemli dış paydaşlarımız arasında olan Danışma Kurulumuz üyelerinin yer aldığı çalışma alanları ve sektörleri hakkında bilgi verildi.

Müdürümüz Doç.Dr. Yavuz ACUNGİL tarafından Üniversitemizin ve Yüksekokulumuzun tanıtımı, misyon – vizyonu, Üniversitemizdeki kalite güvence sistemi çalışmaları ve kalite kültürünün geliştirilmesi yönünde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Üyelere Zile Meslek Yüksekokulu Eğitim-Öğretim faaliyetleri ve müfredatı hakkında bilgi verildi

Üyelere, Danışma Kurulu Etkileşimden beklentilerimiz konusunda bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda Danışma Kurulu Üyeleri;

  1. Üniversitelerin ve Yüksekokulun böyle bir Danışma Kurulu oluşturmasından ve bu görevin kendilerine verilmesi açısından gururlu olduklarını, Stratejik plan ve Kalite çalışmaları açısından Yüksekokulun yaklaşımlarını takdir ettikleri,
  2. Kalite Güvence Sistemi uygulamalarını memnuniyetle karşıladıkları ve belgeler paylaşıldığı takdirde katkı vermekten memnuniyet duyacaklarını,
  3. Katılımcı üyelerin bağlı bulundukları sektörler ile Yüksekokul arasında işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını
  4. Yapılan çalışmalarda kendilerine düşen her türlü desteği vereceklerini,
  5. İstihdam ve staj uygulamaları açısından öğrencilere ve mezunlara katkı sunabileceklerini,
  6. Danışma Kurulu Üyeleri arasında bulunan mezunlarımızın, mezuniyet sonrası iş yaşamında yetkinliklerinin yeterli olduğunu belirtip memnuniyetlerini dile getirdiler.


Toplantı Değerlendirmesi ve Alınan Kararlar

  1. Sektörden kişilerin derslere davet edilerek tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmak için derse katılımlarının sağlanmasına karar verilmiştir.
  2. Öğrencilerin şehre adapte olabilmelerini sağlayacak her türlü etkinliğin önemli birer paydaşı olarak STK'larla yakın işbirliği gerçekleştirilmesi gerekliliği vurgulandı. Bu açıdan STK temsilcileriyle görüş alışverişi yapılması konusunda karar alındı.
  3. Öğrencilerimizin sektörel deneyimlerini artırmaya yönelik staj, teknik gezi, mezuniyet sonrası istihdam olanaklarının artırılması konularında yeni çalışmaların yapılması tavsiyesinde bulunuldu. Bu kapsamda özel sektör temsilcileri ile görüşülüp teknik ve sosyal gezilerin yapılmasına yönelik çalışmalar başlatılmasına karar verildi.
  4. Öğrencilerimizin lisans düzeyinde öğrenimlerine devam edebilmelerini sağlamak üzere Dikey Geçiş Sınavı (DGS) konusunda farkındalıklarının artırılmasına yönelik çalışma yapılaması planlandı. Bu kapsamda ilgili sınav konusunda uzman ve kurumlarla iletişime geçilmesi kararlaştırıldı
  5. Öğrencilerin girişimcilik niteliklerini artırmaya yönelik "Başarı Hikayeleri söyleşilerinin” yapılması tavsiyesinde bulunuldu. Özellikle mezunlarımızdan örnek teşkil edebilecek isimlerle iletişime geçilmesi planlandı.
  6. Danışma Kurulu Üyelerinin Zile Meslek Yüksekokulu eğitim-öğretim müfredatı güncellemeleri konusunda fikirleri alındı.
  7. Kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu konularda proje, seminer, tez çalışmaları, panel, sempozyum, çalıştay vb. bilimsel etkinliklerin yapılmasına ilişkin eşgüdümü sağlama konusunda fikir birliğine varıldı.
  8. Öğrencilerin Akademik ve Kültürel gelişimine katkı sağlaması adına seçmeli ders havuzunun genişletilmesine karar verildi.
  9. Öğrencilerimizin yerinde uygulama yapabilmeleri için öğrenci-sanayi, öğrenci- özel sektör, öğrenci-özel uygulama alanları buluşmaları sağlanarak öğrencilerin boş zamanlarında sektördeki firmalara veya uygulama alanlarına gönderilmesi ve uygulama becerisi kazandırılması gerektiği konusunda çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Paydaşların görüş, öneri ve destekleri içtenlikle kabul edilerek, önümüzdeki dönemde daha etkili bir iş birliği ve gelişim sağlamak için güç birliği yapmanın önemi vurgulanarak toplantı sonlandırılmıştır.

Toplantı Raporu




Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Zile Meslek Yüksekokulu, Mümtaz Turgut Topbaş Kampüsü, Yunus Emre Mh.,Çekerek Cad., No:50, 60400, Zile/TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.