4 Ders Sınavı Hakkında Bilgilendirme

4 Ders Sınavı Hakkında Bilgilendirme

•  5 Haziran 2020 Cuma

4 Ders sınavı hakkında bilgilendirme

• 4’ders sınavından 2.sınıf ve uzatmalı öğrenciler faydalanabilir, 1.sınıflar bu haktan faydalanamaz.
  • 4 ders sınavına girebilmek için o dersleri alıp kalmış olmak gerekmektedir. DZ veya hiç alınmamış derslerden 4 ders sınavına girilmez.
  • Örnek-1: Öğrenci mezun durumda ve 5 dersi varsa; 4’ünü 4 ders sınavında verip 1’ini tek ders sınavında verip mezun olabilir.
  • Örnek-2: Öğrencinin alttan 5 dersten daha fazla dersi var, bu derslerden istediği 4’ünü 4 ders sınavında alabilir. Mesela 9 dersi var, 4’ünü 4 ders sınavında alabilir.
  • Öğrenci 4 ders sınavları için 4-9 Ağustos tarihleri arasında obs sisteminden ders kaydı yapmaları gerekmektedir.