Yüksekokulumuzda "Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği" Programı Açılmıştır.

•  17 Şubat 2020 Pazartesi

15.01.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısı ile ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi  uyarınca  Yüksekokulumuz bünyesinde Büro Yönetim Hizmetleri Bölümü altında "Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği" Programı açılmıştır.

Yeni programımıza 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alımına başlanacaktır

Türkiye’de Adalet teşkilatında, avukatlık bürosunda, baroda nitelikli eleman ihtiyacının artacağının düşünüldüğünde, bu hizmet alanlarına yönelik olarak akademik disiplin altında çalışacak uzman personel ihtiyacı karşılanacağı düşünülmektedir. Ülkemizde ki hukuk ofislerinin sayısında ki artışa bağlı olarak bu alanda çalışabilecek hukuk büro hizmetlerini yürütebilecek eleman ihtiyacı da artmıştır Hukuk büro sekreterleri, işletmenin iş akışı ve yürütümü sürecinde önemli etkiye sahiptir. Bu nedenle de mesleki eğitimi almış olmaları gerekir. Hukuk Büro Yönetim ve Sekreterliği mezunu bir çalışan “nitelikli eleman” sıfatıyla büro faaliyetlerinde ihtiyaçları karşılayacak ve verimi artıracaktır.