Kariyer Günleri;"Mimar Hüseyin PERÇİN"

Kariyer Günleri;"Mimar Hüseyin PERÇİN"

•  28 Kasım 2019 Perşembe

Yüksekokulumuzda Kariyer Günleri adı altında, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programı öğrencilerine "Mimarlığı Sosyolojik Olarak Anlamak" konulu etkinlik düzenlenmiştir. Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Uğur DEMİRBAĞ tarafından organize edilen programda 1980 yılı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu, uzun yıllar devlet dairelerinde, belediyelerde görev yapmış Mimar Hüseyin PERÇİN öğrencilerimiz ile biraraya gelmiştir.

Mimar Hüseyin PERÇİN mimarlığı “sosyolojik olarak” anlamanın yolu “mimarlık nedir”, “mimar kimdir”, gibi mimarın birey olarak estetik anlayışı, dünya görüşünü etkileyen ortak etkenler üzerine” bilgilendirmeler yapmıştır.

Bunun yanı sıra rölöve, restitüsyon, restorasyon, geleneksel yapım sistemleri, beton, betonarme gibi kavramlarını farklı açılardan irdeleyerek geniş yönlü bilgiler sunmuştur.