Gıda İşlem Bölümü Öğrencileri Yerinde Uygulama Projesi Kapsamında Birsan Gıda San. Tic. A.Ş.'ni Ziyaret Etti

•  8 Haziran 2022 Çarşamba

Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı II.sınıf öğrencileri ve I.sınıf öğrencilerinin  bilgi ve becerilerini geliştirmek , üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde bilgi alışverişinde bulunulmak ve ‘’Yerinde Uygulama’’ projesi kapsamında  hocalarıyla birlikte BİRSAN GIDA SAN.TİC. A.Ş. Un fabrikasına teknik gezi düzenlenmiştir.

1960’da Anadolu’nun tarihi ilçesi Zile’de kurulan fabrika, ilk üretimine 16 ton kapasiteyle başlamıştır. Günümüze kadar çeşitli evrelerden geçerek bugünkü modern tesislerine sahip olan Birsan, günde 350  ton kapasitesi ile kaliteden ödün vermeyen anlayışını koruyarak çalışmalarına devam etmektedir.

Fabrikadaki tüm ürünler, sağlık koşullarına uygun olarak el değmeden üretilmektedir. Kalite ve standart  belgelerine sahip olan bu ürünlerin üretiminde son teknoloji ile çalışan makineler kullanılmakta olup, Türkiye içerisindeki tüm iç piyasaya un sevkiyatı yapıldığı söylenmiştir.

BİRSAN BİRLİK GIDA SAN.TİC. A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkanı Turgut BAYRAMOĞLU ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Armağan KÖKNEL beylere ve Gıda Mühendisi Murat Zafer Ertürk ile Cihangir Şahin ‘ne Yüksekokulumuz öğrencilerine her zaman kapılarını açtıkları için ve her zaman desteklerini esirgemedikleri için çok teşekkür ederiz.