"Yerinde Uygulama Projesi" Kapsamında Gıda İşleme Bölümü Öğrencileri Özkaleli A.Ş.'de

•  24 Mayıs 2022 Salı

Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı II.sınıf ve 1. Sınıf öğrencilerinin bilgi ve becerilerini geliştirmek hem de üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde bilgi alışverişinde bulunulmak amacıyla hocalarıyla birlikte Özkaleli Gıda A.Ş ‘’Yerinde Uygulama’’ projesi kapsamında yapılan ziyarette , öğrencilere pekmez, Zile pekmezi, kuşburnu marmelatı ,keçiboynuzu pekmez ve marmelatı, alıç marmelatı, salça, sirke, kızılcık marmelatı, dut pekmezi yapımı aşamalarının gösterilmesi amaçlandı ve fotoğraflandı.

Yapılan ziyaret sonucunda, işletmedeki tüm ürünlerin, sağlık koşullarına uygun olarak üretildiği ve ürünlerin üretiminde son teknoloji ile çalışan makineler kullanıldığı gözlemlenmiştir.

Çalışma gereğince önce öğrencilere işletmenin tarihi hakkında bilgi verilmiş olup,  firma üretimlerinin  yurt içinde ve yurt dışında pazarlandığı hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. BİM marketler zincirinde Zile Pekmezi satışa sunulmaktadır.

Özkaleli A.Ş. yönetim  kurulu başkanı Orhan Özkaleli, işletme müdürü Hasan Özkaleli beylere ve Gıda Mühendisi Eda hanıma Yüksekokulumuz  öğrencilerine her zaman kapılarını açtıkları için ve her zaman desteklerini esirgemedikleri için çok teşekkür ederiz. Günümüze kadar çeşitli evrelerden geçerek bugünkü modern tesislerine sahip olmuştur ve  kaliteden ödün vermeyen anlayışını koruyarak çalışmalarına ÖZKALELİ A.Ş olarak  devam etmektedirler.

Video için tıklayınız