"Öğrencilerimiz Kamu Kurumlarında" Projesi

"Öğrencilerimiz Kamu Kurumlarında" Projesi

•  20 Mayıs 2022 Cuma

Yüksekokulumuz “Öğrencilerimiz Kamu Kurumlarında” projesinin amacı, öğrencilerimizi boş zamanlarında mesleğine uygun kamu kurumlarına göndererek uygulama becerisi kazandırtmaktadır.

Bu proje kapsamında her program ve bölümlerimize uygun kamu kurumları belirlenerek yöneticileri ile protokol imzalanacaktır.

Öğrencilerimizin haftanın belli günleri boş zamanlarında, Dış paydaşlarımız olan kamu kurumlarının fiziki mekanlarında uygun departmanlara yönlendirilerek önce gözlem yapmaları, sistemlerini tanımaları, iş ilişkilerini ve iletişimlerini görmeleri, işin akışına ve süreçlerine dahil olmaları, kurum personelinin halka karşı, tutum ve davranışlarını öğrenilmesi hedeflenmektedir.

Proje kapsamında öğrencilerimiz kamu kurumlarının yöneticilerinden ders ve seminer alarak teorik bilgilerini pratik’te nasıl kullanacaklarını öğreneceklerdir.

Projenin amaçlarından biri de öğrencilerimiz mezun sonrasında kariyer stratejilerini belirleyerek meslek hayatına kamu, özel sektör veya kendi özel işyerlerindemi devam edeceğini belirlemesidir.

Yerinde uygulama süresince öğrencilerin kamu kurularına herhangi bir maliyeti bulunmamaktadır.