Öğrencilerimiz Sosyal Medya Kanalları İle Diş Paydaşlarımızla (Mezun Öğrenci, Firma Sahipleri, Uzmanlar) ile Buluşuyor

Öğrencilerimiz Sosyal Medya Kanalları İle Diş Paydaşlarımızla (Mezun Öğrenci, Firma Sahipleri, Uzmanlar) ile Buluşuyor

  •  11 Ocak 2022 Salı
  •  231 Görüntüleme
  •  Yazdır

Sosyal medya zaman ve mekân sınırlaması olmadan, paylaşımın, tartışmanın esas olduğu bir insanî iletişim şeklidir. Sosyal medya platformlarında insanlarla buluşur ve iletişimde bulunursunuz. İnsanlara yardım eder, yardım alır, sorularına cevap verir ve kendi sorularınızı sorarsınız. Bu bakımdan sosyal medya resmî olmayan eğitim yollarından da bir tanesidir. Teknoloji, telekomünikasyon, sosyal iletişimin kelimeler, görseller, ses dosyaları yolu ile sağlandığı bir yapıya sahiptir. İnsanlar hikâyelerini ve tecrübelerini bu bağlamda paylaştığı bir çerçeveye de sahiptir. Günümüzde özellikle gençler sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır. Bu nedenle öğrencilerin ilgisi bu yönlü olmaktadır. Bu projede sosyal medyanın eğitimde kullanılması amaçlanmış ve bunun için çeşitli sosyal medya sayfaları açılmıştır.

Çalışma kapsamında acılan sosyal medya sayfalarından @zmyogida12 instegram sayfasında her cumartesi saat 20.30’da öğrenciler uzmanlarla, firma sahipleri ile ve mezunlarla canlı olarak buluşturulmakta ve çeşitli konularda öğrencilerimize ve takipçilerimize bilgi verilmektedir. Canlı yayın sonrası yayınlar kaydedilmekte facebook sayfamızda (togu gıda) ve youtube sayfamızda (zmyogida12) paylaşılmaktadır. Bu sayede daha çok kişiye ulaşılmakta zmyo gıda teknolojisi programı tanıtılmaktadır. Proje ile sayfalarda görevli arkadaşlarımız konuları araştırırken öğrenmekte, sorumluluk kazanmaktadır. Ekip çalışması ile karşı karşıya kaldıkları için insanlarla iletişimi öğrenmekte ve çeşitli uzman kişilerle tanışmaktadır. Çalışma ile sadece öğrencilerimiz değil topluma da katkı sağlamaktadır. Araştırdıkları konuları ve röportajları paylaşarak alana meraklı olan kişileri de bilgilendirmektedir.

Bu amaçla “mezunlardan başarı öyküleri” adlı programımıza iki mezun arkadaşımız davet edilmiştir. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Gıda Mühendisliğini kazanan 3. sınıf öğrencisi Nisanur Uğur ile röportaj yapılmıştır. Gıda mühendisliğini nasıl kazandığı, DGS’ye nasıl hazırlandığı öğrencilerimiz tarafından sorulmuştur. Gıda mühendisliği hakkında bilgi alınmıştır. Ayrıca ZMYO gıda teknolojisi programının onun için ne ifade ettiği ona sağladığı avantajlar ve dezavantajlar üzerine değerlendirmeler yapılmıştır. Bir diğer konuğumuz ise Mezun öğrencimiz Diyestiyen Büşra KABLAN BÜRKÜCÜ olmuştur. Öğrencilerimiz tarafından diyetisyenlik hakkında merak edilenler sorulmuştur. Bürkücü ile bölümümüzün avantajları ve dezavantajları değerlendirilmiştir.

Her cumartesi 20.30’da yapılan canlı yayın etkinliğimizle projemiz devam etmektedir. İleriki zamanlarda alanında uzman kişiler ve çeşitli firma sahipleri ile de röportaj yapılıp bu konuda takipçilerimiz (mezunlar, öğrenciler ve ilgili herkes) bilgilendirilecektir.




Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Zile Meslek Yüksekokulu, Mümtaz Turgut Topbaş Kampüsü, Yunus Emre Mh.,Çekerek Cad., No:50, 60400, Zile/TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.