"Yerinde Uygulama Projesi" Kapsamında Gıda Bölümü Öğrencileri "Karsüt Süt Ürünleri" Tesisini Ziyaret Etti

•  10 Ocak 2022 Pazartesi

Yüksekokulumuz tarafından öğrencilerimiz teorik olarak almış oldukları derslerin uygulamalarını dış paydaşımız olan işyerlerinde yapması için “Yerinde Uygulama Projesi” adı altında iş yeri ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda Gıda Teknolojisi Programı I ve II.sınıf öğrencileri bilgi ve becerilerini geliştirmek hem de üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde bilgi alışverişinde bulunulmak amacıyla hocalarıyla birlikte KARSÜT Süt Ürünleri Üretim Tesisine “Yerinde Uygulama” projesi kapsamında ziyaret gerçekleştirmiştir. Yapılan ziyarette , öğrencilere süt ürünlerinin (peynir, tereyağı, yoğurt) yapımı aşamalarının gösterilmesi amaçlandı ve fotoğraflandı.

Yapılan ziyaret sonucunda, işletmedeki tüm ürünlerin, sağlık koşullarına uygun olarak üretildiği ve ürünlerin üretiminde son teknoloji ile çalışan makineler kullanıldığı gözlemlenmiştir. Günlük süt üretimi 1500kg-1600kg arasındadır.

Çalışma gereğince önce öğrencilere işletmenin tarihi hakkında bilgi verilmiş olup, işletmenin 2011’de Anadolu’nun tarihi ilçesi Zile’de bugünkü sahipleri tarafından kurulmuştur. Günümüze kadar çeşitli evrelerden geçerek bugünkü modern tesislerine sahip olmuştur ve kaliteden ödün vermeyen anlayışını koruyarak çalışmalarına süt ve süt ürünleri yaparak devam etmektedir.

KARSÜT’e yapılan bu ziyaretin öğrencilere süt ürünlerinin hazırlanış ve yapım aşamalarında nasıl titizlikle ve hijyen koşullarına uygun olarak üretim yapıldığı hususunda uygulama yaparak kalıcı öğrenmelerine katkı sağlayacağı ön görülmektedir. KARSÜT’ün sahibine Yüksekokulumuz öğrencilerine kapılarını açtıkları için ve her zaman desteklerini esirgemedikleri için çok teşekkür ederiz.