"Yerinde Uygulama" Projesi Kapsamında Gıda Bölümü Öğrencilerini Eraslan Leblebi ve Kuruyemiş İmalathanesini Ziyaret Etti

"Yerinde Uygulama" Projesi Kapsamında Gıda Bölümü Öğrencilerini Eraslan Leblebi ve Kuruyemiş İmalathanesini Ziyaret Etti

  •  10 Ocak 2022 Pazartesi
  •  163 Görüntüleme
  •  Yazdır

Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı II.sınıf öğrencilerinin bilgi ve becerilerini geliştirmek hem de üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde bilgi alışverişinde bulunulmak amacıyla hocalarıyla birlikte ERASLAN LEBLEBİ ve KURUYEMİŞ ÜRETİM atölyesine  ‘’Yerinde Uygulama’’projesi kapsamında ziyaret gerçekleştirmiştir.  Yapılan çalışmada, öğrencilere leblebi yapımı ve kuruyemiş kavurma aşamalarının gösterilmesi amaçlandı ve fotoğraflandı.

 

Yapılan çalışma sonucunda, atölyedeki  tüm ürünlerin, sağlık koşullarına uygun olarak  üretildiği ve ürünlerin üretiminde son teknoloji ile çalışan makineler kullanıldığı gözlemlenmiştir.

 

Çalışma gereğince önce öğrencilere atölyenin tarihi hakkında bilgi verilmiş olup, atölyenin 1930’da Anadolu’nun tarihi ilçesi Zile’de bugünkü sahiplerinin dedeleri tarafından kurulduğu ve  günümüze kadar çeşitli evrelerden geçerek bugünkü modern tesislerine sahip olduklarını, kaliteden ödün vermeyen anlayışını koruyarak çalışmalarına devam ettikleri belirtilmiştir.

 

ERASLAN LEBLEBİ VE KURUYEMİŞ’e yapılan bu ziyaretin öğrencilere gıda maddelerinin hazırlanış ve yapım aşamalarında nasıl titizlikle ve hijyen koşullarına uygun olarak üretim yapıldığı hususunda uygulama yaparak kalıcı öğrenmelerine katkı sağlayacağı ön görülmektedir. ERASLAN LEBLEBİ VE KURUYEMİŞ’in sahibi Muammer ERASLAN ve oğlu Hakan ERASLAN ‘a  Yüksekokulumuz öğrencilerine  kapılarını açtıkları için ve her zaman desteklerini esirgemedikleri için çok teşekkür ederiz.




Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Zile Meslek Yüksekokulu, Mümtaz Turgut Topbaş Kampüsü, Yunus Emre Mh.,Çekerek Cad., No:50, 60400, Zile/TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.